Otrobanda is opgericht door Linda Haest (MA). Na haar studie kunstmanagement, werkt Linda 15 jaar als producent, marketeer en communicatiespecialist in de theatersector. In 2009 studeert ze cum laude af als conceptontwikkelaar en all-round stylist aan de Artemisacademie. In 2012 richt ze URBANS AND INDIANS op en ontwikkelt dit tot een succesvolle online retail-onderneming met een sterke lifestyle component. Bij urbans and indians houdt ze zich bezig met het laden en in de markt zetten van het merk, de collectievorming, media-contacten en online marketingstrategie. In 2016 verkoopt ze het bedrijf om zich weer te richten op haar grote passie: het ontwikkelen van nieuwe concepten, communicatie en productie.

Linda staat garant voor een brede expertise en een enthousiaste inhoudelijke benadering. Van huis uit manager én creatief, combineert ze creatieve ideeën met een strakke organisatie. Ze is ervaren in het doorgronden van denkrichtingen processen, het toevoegen van creatieve input en het vertalen naar gerichte resultaten. Ze komt daarbij niet met kant en klare oplossingen; elke opdracht vraagt om andere ideeën en een andere benadering.

Een typering in vier woorden; observator, smaakmaker, organisator, communicator. Niets vindt ze leuker dan het samen realiseren van nieuwe plannen. Met de wensen van de opdrachtgever als uitgangspunt, zorgt ze daarbij voor de juiste balans tussen inhoud en vorm, tussen beleving en functie.